Samantha Verster

(ex) stagiaire

 “Binnen een paar weken verkocht ik zelfstandig vakanties! En na mijn stage mag ik als Persoonlijke Reisassistent aan de slag!”

Ik volg een toeristische opleiding, gericht op het verkopen van reizen. Ik keek er ontzettend naar uit om stage te gaan lopen en zo meer ervaring op te doen in de reisbranche. BIj D-reizen kon ik alles wat ik geleerd had toepassen in de praktijk! D-reizen is een professionele organisatie met veel doorgroeimogelijkheden en een heel groot assortiment. Je kunt klanten écht de beste deal geven. Dit is een van de redenen geweest waarom ik voor D-reizen koos.

Best wel spannend

Mijn eerste stagedag vond ik best wel spannend. Ik kwam terecht in een vlot en gezellig team en ze waren heel blij met mijn hulp. De zenuwen waren daarom meteen verdwenen! In het begin krijg je eerst kleine taken en maak je kennis met alle systemen. Alles is nieuw en het is niet zo dat je meteen in het diepe gegooid wordt.

Van observeren naar boekingen maken

Door anderen te observeren heb ik veel geleerd. Je krijgt tips, goede begeleiding en mijn vragen worden altijd beantwoord. Als alles goed gaat, krijg je meer verantwoordelijkheid en mag je zelfs boekingen maken! Het is een voordeel als je zelf ook ervaring met reizen hebt. Dan kan je klanten beter advies geven.

Ook voor een kopje koffie

Tijdens deze stage ben ik erachter gekomen dat werken in de reiswereld echt iets voor mij is. Een kantoorbaan zou niks voor mij zijn. Mijn uitdaging ligt bij actief verkopen en persoonlijk contact met klanten. Soms stapt een klant de Vakantiewinkel binnen om eventjes een kopje koffie te drinken en over de vakantie te vertellen. Dat hoort ook bij klantcontact!

Van stage naar baan

Aan het eind van mijn stage had ik genoeg geleerd om te functioneren als volwaardige Reisassistent met een eigen klantengroep. Ik ben heel blij ik me bij D-reizen verder mag ontwikkelen!

 

Samantha Verster, voormalig stagiaire winkel Tilburg